Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Πεζοδρομία - Ορεινό τρέξιμο

Στόχος είναι η σχεδίαση της διαδρομής να φέρει τον αθλητή μέσα από το βιότοπο της αρκούδας και να τον ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της καφέ αρκούδας.

Η διαδρομή περνάει από παλιά μονοπάτια που με πολύ εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους αθλητές την ημέρα του αγώνα αλλά κι από τον καθένα μας για περίπατο ή ορειβασία.

Το συνολικό μήκος των αγώνων Ursa Trail είναι 40 χλμ. με 2.700 μ. υψομετρικής διαφοράς και 20 χλμ. με 1050 μ.

Περνά από ιστορικά μονοπάτια κι ιδιαίτερης αισθητικής και φυσικής αξίας μνημεία της περιοχής, με το πρώτο μισό ανατολικά του Αράχθου στην περιοχή του Ανηλίου και το δεύτερο κομμάτι που αποτελεί και τη διαδρομή του μικρού αγώνα δυτικά του Αράχθου στην περιοχή του Μετσόβου.

Η διαδρομή του Ultra Ursa Trail είναι 100 χλμ. με 5.500 μ. υψομετρικής διαφοράς, περνά από τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα, τα βλαχοχώρια Βοβούσα, Μηλιά και Ανήλιο για να τερματίσει στο Μέτσοβο.

 
 

Χιονοδρομικά κέντρα

Στην περιοχή του Μετσόβου λειτουργούν δύο χιονοδρομικά κέντρα. Στο ύψωμα Καρακόλι, ακριβώς έξω από το Μέτσοβο, λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο με δύο πίστες. Υπάρχει σχoλή σκι, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και το φαγητό σας στο καλαίσθητο σαλέ. Απέναντι από τον Προφήτη Ηλία βρίσκεται το δεύτερο χιονοδρομικό κέντρο. Σε αυτό λειτουργούν έξι πίστες καταβάσεων με τρεις αναβατήρες και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού σκι. Τέλος, το χιονοδρομικό κέντρο Ζυγός είναι στην διάθεση σας. Διαθέτει ένα εναέριο διθέσιο αναβατήρα και 3 πίστες.

Το οροπέδιο Πολιτσών, το Μαυροβούνι και το Περιστέρι προσφέρονται για ορειβατικό σκι. Οι πολλοί χωματόδρομοι είναι ιδανικοί για ποδήλατο βουνού. Μια βόλτα με ποδήλατο γύρω από τη λίμνη του Αώου Θα σας ενθουσιάσει. Στον Προφήτη Ηλία υπάρχει η δυνατότητα για ιππασία στο οροπέδιο Πολιτσών..

Προφήτης Ηλίας
Ανήλιο